Mamy przyjemność zaprosić państwa na profesjonalne szkolenie z zakresu żywienia i suplementacji. Poza przekazywaniem fachowej, praktycznej wiedzy będziemy na żywo przygotowywać zdrowe, dietetyczne dania, które będziecie mogli degustować. Wszystko okraszone będzie treningiem pod okiem najlepszych trenerów.
Szkolenie kierujemy do wszystkich chcących ugruntować swoją świadomość żywieniową, trenerów personalnych. Na naszym szkoleniu nauczymy was, jak zmieniać sylwetkę swoją i innych, maksymalizować wyniki sportowe za pomocą zbilansowanej diety.
Kolejność uczestnictwa w modułach jest dowolna. Jeżeli nie byłeś na I module możesz uzupełnić go przy kolejnej edycji.
MIEJSCE I TERMIN
28-29 marca 2015; Klub Sportowy PACO; Lublin ul. Kiepury 5
PROGRAM MODUŁÓW
Szkolenie składa się z trzech oddzielnych szkoleń odbywających się w systemie weekendowym (sobota, niedziela).
I MODUŁ:
- Białka, tłuszcze, węglowodany – podstawowe komponenty żywienia
- Trawienie pokarmu, machineria enzymatyczna
- Suplementacja uzupełniająca żywienie (białka, gainery, enzymy, błonnik…)
- Suplementacja wysiłkowa (aminokwasy wysiłkowe, napoje węglowodanowe…)
- Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka w życiu codziennym i sytuacji wysiłkowej
- Dobór żywienia do typu budowy ludzkiej
- Suplementy wspierające stawy i kości
- Mity suplementacyjne i żywieniowe
- Warsztaty kulinarne
II MODUŁ:
- Podstawy ustalania planów żywieniowych oraz praktyczne wskazówki jak postępować w kuchni aby nie dopuścić do strat składników odżywczych
- Postępowanie z dwoma somatotypami: Gruby i Chudy
- Utrzymanie prawidłowej glikemii w diecie za pomocą indeksów żywieniowych (GI, GL, II, FF);
- Aminokwasy część I: BCAA, glutamina, tauryna, tryptofan, tyrozyna
- Przyprawy i zioła w kuchni
- Wegetarianizm – ocena wartości odżywczej i zastosowanie bezmięsnych produktów
- Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowa
- Środki słodzące
- Warsztat kulinarny
III MODUŁ:
- Hormonalna machineria człowieka
- Anabolizujące składniki żywieniowe i suplementacyjne, ingerujące w gospodarkę hormonalną; rolna snu i nocnej regeneracji organizmu.
- Składniki antyodżywcze w diecie
- Tkanka tłuszczowa jako organ dokrewny
- Regulowanie udziału poszczególnych komponentów ciała: mięśnie kontra tłuszcz – suplementacja, żywienie, trening
- Niebezpieczeństwo diet ketogenicznych
- Niedowaga – problem bilansowania diety i właściwego postępowania treningowego
- Suplementy wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej
- Suplementacja dostosowana do rodzaju wysiłku (sporty wytrzymałościowe, sporty walki, sylwetkowe…), okresu treningowego
- Programowanie planów żywieniowych
- Warsztat kulinarny
Wykładowcy:
- mgr Katarzyna Matella
- Leszek Michalski
- dr Radosław Kożuszek
- mgr Małgorzata Płaza
KWALIFIKACJE
Absolwenci cyklu szkoleniowego otrzymają legitymację Specjalisty ds. Żywienia i Suplementacji Stowarzyszenia Sylwetka oraz certyfikat uczestnictwa po każdym module szkolenia.
Absolwenci szkolenia nabywają umiejętności z zakresu postępowania żywieniowego i suplementacyjnego.
KOSZT UCZESTNICTWA i SPECJALNE PROMOCJE
- Koszt udziału w szkoleniu (pojedynczy moduł): 333 zł.
- SPECJALNA PROMOCJA DLA WYTRWAŁYCH: Uczestnicy obecni na wszystkich trzech pełnych szkoleniach, na ostatnim uzyskują rabat 20% płatności za szkolenie (płatność za trzeci moduł wynosi 266 zł).
- Jeżeli Twój pracodawca chce sfinansować Twój udział w szkoleniu mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - za udział w szkoleniu wystawiamy faktury VAT.
ZASADY UCZESTNICTWA I ZAPISY
Warunkiem uczestnictwa jest przelanie kwoty 100 zł* do 16 marca 2015 (reszta płatności na miejscu) z dopiskiem:
„Imię nazwisko – żywienie I Lublin” na konto: 14 2490 0005 0000 4000 4245 5622
(właściciel konta: Katarzyna Matella, ul. Szarych Szeregów 2e/59, Toruń).
*Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zgłoszenia minimum 15 osób. W przypadku małej ilości zgłoszeń wpłacane zaliczki będą zwrócone.
WSZYSCY UCZESTNICY SZKOLENIA PROSZENI SĄ O DOSTARCZENIE ZDJĘĆ LEGITYMACYJNYCH NA MARCOWE SZKOLENIE.
KONTAKT
Wszelkich informacji o szkoleniu udzielają:
- Leszek Michalski – 501 745 518
- Katarzyna Matella – 513 167 359
- Klub Sportowy Paco: (0-81) 740-33-00
Mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
PROGRAM II MODUŁU
Sobota: 28 marca 2015
10.30 – 11.00 - sprawy organizacyjne
11.00 – 11.45 – Suplementacja uzupełniająca żywienie (odżywki białkowe, gainery, enzymy, kwasy tłuszczowe, lipotropy) – WYKŁAD, mgr K.Matella (dokończenie wykładu z I modułu)
11.45 – 12.30 – Gospodarka wodno – elektrolitowa człowieka – WYKŁAD, mgr K.Matella (wykład z I modułu)
12.30 – 13.30 - Utrzymanie prawidłowej glikemii w diecie za pomocą indeksów żywieniowych (GI, GL, II, FF); WYKŁAD –mgr K. Matella, tr. L. Michalski
13.30 –13.45 - przerwa: DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
13.45 – 14.45 - Analiza żywnościowa: jaja –WYKŁAD; dr. R. Kożuszek
14.45 – 16.00 TRENING – tr. L. Michalski
16.00– 16.15– przerwa: DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
16.15 – 17.00 – Żywienie i suplementacja treningowa – WYKŁAD; mgr K. Matella, tr. L. Michalski (wykład zaległy z I modułu)
17.00 - 17.45 - Aminokwasy część I: wiadomości ogólne + BCAA, glutamina, tauryna, tryptofan, tyrozyna; WYKŁAD- mgr K. Matella
17.45 – 18.45 – Wegetarianizm – ocena wartości odżywczej i zastosowanie bezmięsnych źródeł białka; WYKŁAD- dr R. Kożuszek
Niedziela 28 marca 2015
9.00 - 10.00 – Postępowanie potreningowe zgodne z celem treningowym - wykład tr. L. Michalski
10.00 – 11.00 - Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowa; WYKŁAD- mgr K. Matella
11.00 – 12.00 - Wykorzystanie ziół w sztuce kulinarnej oraz prawdziwa moc wyciągów roślinnych - WYKŁAD- dr R. Kożuszek
12.00 – 12.15 – przerwa - DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
12.15 – 13.15 – Środki słodzące w żywieniu – WYKŁAD, dr. R. Kożuszek
13.15 – 14.15 – TRENING W SIŁOWNI; tr. L. Michalski
14.15 – 14.30 - przerwa - DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
14.30 – 15.15 – Podstawy ustalania planów żywieniowych; WYKŁAD- tr. L. Michalski; mgr K. Matella
15.15 – Dyskusja, wręczenie certyfikatów
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.