neutralizuje kwasy żołądkowe. Likwiduje wzdęcia i poprawia trawienie. Łagodzi również bóle mięśniowe i może zmniejszać stany zapalne związane z artretyzmem. Imbir także rozgrzewa nasz organizm, powoduje wzrost termogenezy dzięki czemu podkręca przemiany metaboliczne. Kolejny naturalny spalacz tłuszczu to cynamon. Należy on również do termogeników, przyśpiesza przemianę materii. Reguluje także poziom insuliny we krwi, czyli hamuje nagły przypływ apetytu, dzięki czemu jemy mniej oraz sprawia że tłuszcz odkłada się w mniejszym stopniu. Cynamon ma również właściwości antynowotworowe, chroni przed rakiem jelita grubego. Kolejny naturalny spalacz tłuszczu to kurkuma. Chroni przed otyłością, zmniejsza apetyt. Ogranicza rozrost komórek tłuszczowych i pomaga w ich zniszczeniu. Kurkuma ma także silne działanie przeciwutleniające, chroni organizm przed procesami starzenia, ma też właściwości antynowotworowe oraz zmniejsza stężenie złego cholesterolu we krwi. Chroni również wątrobę , działa przeciwzapalnie oraz pobudza wydzielanie żółci i syntezę enzymów trawiennych. Leczy niestrawność, łagodzi skurcze jelit działa również antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Kolejny naturalny spalacz to witamina C. Pomaga ona rozpuszczać i trawić tłuszcze w organizmie, dzięki czemu przyśpiesza ich spalanie. Jest również naturalnym antyutleniaczem, ma właściwości przeciwzapalne, wzmacnia odporność oraz przyśpiesza gojenie ran. Kolejny naturalny spalacz to czosnek. Silnie rozgrzewa i działa napotnie oznacza to że przyczynia się do szybszego spalania tłuszczu. Jest również naturalnym antybiotykiem, zmniejsza stężenie cholesterolu we krwi, zwalcza infekcje, zwiększa naturalną barierę ochronną organizmu. Kolejny naturalny spalacz to pieprz cayenne, chili powoduje wzrost termogenezy oraz hamuje apetyt.