Czym się różni izolat od standardowego koncentratu białka?
Główna różnica to stopień ich oczyszczenia.
Izolat - WPI jest białkiem praktycznie pozbawionym laktozy, cukrów oraz tłuszczu. Sprawia to, że poleca się osobom, które oczekują najwyższej jakości oraz najlepszych rezultatów szczególnie w dyscyplinach siłowych oraz wytrzymałościowych na wyższym poziomie. Zawartość białka w izolatach sięga nawet do 95%.
Izolaty są bardo szybko przyswajalne przez organizm, przez co dobrze sprawdza się w porach okołotreningowych. Smak nie będzie tak wyraźny i "słodki" jak w przypadku koncentratu, jednak rozpuszcza się bardzo dobrze.
Koncentrat białka – WPC zawiera przeważnie od 65-85g białka na 100g produktu.
Jest to jak najbardziej opłacalna frakcja białek w kategorii jakość/cena. Jak najbardziej polecany osobom początkującym, które zaczynają trenować i zależy im na dostarczeniu białka do organizmu.
Koncentrat świetnie smakuje, bo zazwyczaj zawiera niewielkie ilości cukru, oraz tłuszczu. Bardzo dobrze rozpuszcza się w mleku i wodzie. Rewelacyjnie sprawdza się również w wypiekach, czy jako dodatek np. do owsianki :)
Serdecznie zapraszamy na zakupy!