I MODUŁ:
Białka, tłuszcze, węglowodany – podstawowe komponenty żywienia
Trawienie pokarmu, machineria enzymatyczna
Suplementacja uzupełniająca żywienie (białka, gainery, enzymy, błonnik…)
Suplementacja wysiłkowa (aminokwasy wysiłkowe, napoje węglowodanowe…)
Programowanie planów żywieniowych – podstawy
Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka w życiu codziennym i sytuacji wysiłkowej
Dobór żywienia do typu budowy ludzkiej
Suplementy wspierające stawy i kości
Mity suplementacyjne i żywieniowe – część I
Warsztaty kulinarne
II MODUŁ:
Podstawy ustalania planów żywieniowych oraz praktyczne wskazówki jak postępować w kuchni aby nie dopuścić do start składników odżywczych
Postępowanie z dwoma somatotypami: Gruby i Chudy;
Utrzymanie prawidłowej glikemii w diecie za pomocą indeksów żywieniowych (GI, GL, II, FF);
Aminokwasy część I: BCAA, glutamina, tauryna, tryptofan, tyrozyna
Przyprawy i zioła w kuchni;
Wegetarianizm – ocena wartości odżywczej i zastosowanie bezmięsnych produktów ;
Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowa
Środki słodzące bez ściemy;
Uzasadnienie spożywania pożywienia okołotreningowego w różnych formach fitness/aerobiku; skutki wynikające z nieprawidłowego odżywiania około treningowego;
Mity żywieniowe i suplementacyjne
Warsztaty kulinarne
III MODUŁ:
Żywienie w niektórych jednostkach chorobowych
Anabolizujące składniki żywieniowe i suplementacyjne, ingerujące w gospodarkę hormonalną; rolna snu i nocnej regeneracji organizmu.
Składniki antyodżywcze w diecie
Tkanka tłuszczowa jako organ dokrewny
Żywienie dzieci i młodzieży aktywnej fizycznie
Diety ektogeniczne
Niedowaga – problem bilansowania diety i właściwego postępowania treningowego
Suplementy wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej
Suplementacja dostosowana do rodzaju wysiłku (sporty wytrzymałościowe, sporty walki, sylwetkowe…), okresu treningowego
Programowanie planów żywieniowych
Warsztat kulinarny
Wykładowcy:
- Leszek Michalski
- mgr Katarzyna Matella
- mgr Małgorzata Płaza
- dr Radosław Kożuszek
KWALIFIKACJE
Absolwenci cyklu szkoleniowego otrzymają legitymację Specjalisty ds. Żywienia i Suplementacji Stowarzyszenia Sylwetka oraz certyfikat uczestnictwa w każdym module szkolenia.
Absolwenci szkolenia nabywają umiejętności z zakresu postępowania żywieniowego i suplementacyjnego.
KOSZT UCZESTNICTWA i SPECJALNE PROMOCJE
Koszt udziału w szkoleniu: 333 zł.
Koszt noclegu z pełnym wyżywieniem (4 posiłki) na terenie COS Spała: 120zł
SPECJALNA PROMOCJA DLA WYTRWAŁYCH: Uczestnicy obecni na wszystkich trzech pełnych szkoleniach, na ostatnim uzyskują rabat 20% płatności za szkolenie (płatność za trzeci moduł wynosi 266zł., rabat nie obejmuje kosztów noclegowych).
Jeżeli Twój pracodawca chce sfinansować Twój udział w szkoleniu mamy dla Ciebie dobrą widomość - za udział w szkoleniu wystawiamy faktury VAT.
ZASADY UCZESTNICTWA I ZAPISY
Warunkiem uczestnictwa jest przelanie kwoty 100 zł*(reszta płatności na miejscu) z dopiskiem „Imię nazwisko – żywienie I” do 5 września 2013 na konto:
14 2490 0005 0000 4000 4245 5622
(właściciel konta: Katarzyna Matella, ul. Szarych Szeregów 2e/59, Toruń).
HARMONOGRAM SZKOLEŃ
14 - 15 września – I moduł – COS Spała - terminy pozostałych dwóch modułów odbędą się w terminach ustalonych z słuchaczami I modułu (odstęp między szkoleniami wynosić będzie mniej więcej 2 miesiące)
KONTAKT
Wszelkich informacji o szkoleniu udzielają:
- Katarzyna Matella – 513 167 359
- Leszek Michalski 501 745 518
Mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.