Szkolenie kierujemy do wszystkich chcących ugruntować swoją świadomość żywieniową, trenerów personalnych. Na naszym szkoleniu nauczymy was, jak zmieniać sylwetkę swoją i innych, maksymalizować wyniki sportowe za pomocą zbilansowanej diety.
Kolejność uczestnictwa w modułach jest dowolna. Jeżeli nie byłeś na I module możesz uzupełnić go przy kolejnej edycji.
MIEJSCE I TERMIN
10-11 stycznia 2015; Klub Sportowy PACO; Lublin
PROGRAM MODUŁÓW
Szkolenie składa się z trzech oddzielnych szkoleń odbywających się w systemie weekendowym (sobota, niedziela).
I MODUŁ:
- Białka, tłuszcze, węglowodany – podstawowe komponenty żywienia
- Trawienie pokarmu, machineria enzymatyczna
- Suplementacja uzupełniająca żywienie (białka, gainery, enzymy, błonnik…)
- Suplementacja wysiłkowa (aminokwasy wysiłkowe, napoje węglowodanowe…)
- Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka w życiu codziennym i sytuacji wysiłkowej
- Dobór żywienia do typu budowy ludzkiej
- Suplementy wspierające stawy i kości
- Mity suplementacyjne i żywieniowe
- Warsztaty kulinarne
II MODUŁ:
- Podstawy ustalania planów żywieniowych oraz praktyczne wskazówki jak postępować w kuchni aby nie dopuścić do strat składników odżywczych
- Postępowanie z dwoma somatotypami: Gruby i Chudy
- Utrzymanie prawidłowej glikemii w diecie za pomocą indeksów żywieniowych (GI, GL, II, FF);
- Aminokwasy część I: BCAA, glutamina, tauryna, tryptofan, tyrozyna
- Przyprawy i zioła w kuchni
- Wegetarianizm – ocena wartości odżywczej i zastosowanie bezmięsnych produktów
- Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowa
- Środki słodzące
- Warsztat kulinarny
III MODUŁ:
- Hormonalna machineria człowieka
- Anabolizujące składniki żywieniowe i suplementacyjne, ingerujące w gospodarkę hormonalną; rolna snu i nocnej regeneracji organizmu.
- Składniki antyodżywcze w diecie
- Tkanka tłuszczowa jako organ dokrewny
- Regulowanie udziału poszczególnych komponentów ciała: mięśnie kontra tłuszcz – suplementacja, żywienie, trening
- Niebezpieczeństwo diet ketogenicznych
- Niedowaga – problem bilansowania diety i właściwego postępowania treningowego
- Suplementy wspomagające redukcję tkanki tłuszczowej
- Suplementacja dostosowana do rodzaju wysiłku (sporty wytrzymałościowe, sporty walki, sylwetkowe…), okresu treningowego
- Programowanie planów żywieniowych
- Warsztat kulinarny
Wykładowcy:
- mgr Katarzyna Matella
- Leszek Michalski
- dr Radosław Kożuszek
- mgr Małgorzata Płaza
KWALIFIKACJE
Absolwenci cyklu szkoleniowego otrzymają legitymację Specjalisty ds. Żywienia i Suplementacji Stowarzyszenia Sylwetka oraz certyfikat uczestnictwa po każdym module szkolenia.
Absolwenci szkolenia nabywają umiejętności z zakresu postępowania żywieniowego i suplementacyjnego.
KOSZT UCZESTNICTWA i SPECJALNE PROMOCJE
- Koszt udziału w szkoleniu (pojedynczy moduł): 333 zł.
- SPECJALNA PROMOCJA DLA WYTRWAŁYCH: Uczestnicy obecni na wszystkich trzech pełnych szkoleniach, na ostatnim uzyskują rabat 20% płatności za szkolenie (płatność za trzeci moduł wynosi 266 zł).
- Jeżeli Twój pracodawca chce sfinansować Twój udział w szkoleniu mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - za udział w szkoleniu wystawiamy faktury VAT.
ZASADY UCZESTNICTWA I ZAPISY
Warunkiem uczestnictwa jest zapisanie się w komentarzach i przelanie kwoty 100 zł* do 31 grudnia 2014 (reszta płatności na miejscu) z dopiskiem:
„Imię nazwisko – żywienie I Lublin” na konto:
14 2490 0005 0000 4000 4245 5622
(właściciel konta: Katarzyna Matella, ul. Szarych Szeregów 2e/59, Toruń).
*Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zgłoszenia minimum 15 osób. W przypadku małej ilości zgłoszeń wpłacane zaliczki będą zwrócone.
KONTAKT
Wszelkich informacji o szkoleniu udzielają:
- Leszek Michalski – 501 745 518
- Katarzyna Matella – 513 167 359
- Małgorzata Płaza – 606 819 686
- Klub Sportowy Paco: (0-81) 740-33-00
Mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
PROGRAM I MODUŁU
ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA
Sobota: 10 stycznia 2015
9.30 - 10.00 - sprawy organizacyjne
10.00 – 11.00 – Podstawowe pojęcia: białka, tłuszcze, węglowodany, metabolizm, bilans azotowy; WYKŁAD - L. Michalski; K. Matella
11.00 – 12.15 - Trawienie poszczególnych składników pokarmowych; wpływ na organy wewnętrzne; WYKŁAD - K. Matella
12.15 – 12.30 – Degustacja przygotowanych potraw dietetycznych
12.30 – 13.45 – Analiza żywnościowa: mięso drobiowe, wołowina; WYKŁAD- dr. R. Kożuszek
13.45–14.45 – Muscle Fit System – trening ; M. Płaza
14.45 – 15.00 – Degustacja przygotowanych potraw dietetycznych
15.00 – 16.00 – Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka; WYKŁAD- K. Matella
16.00 – 17.00 - Witaminy: czynniki wpływające na przyswajanie, określanie zapotrzebowania osób trenujących; WYKŁAD; R. Kożuszek
17.00 – 18.00 - Suplementy wspierające żywienie. WYKŁAD- K. Matella
18.00 – 18.30 - Dyskusja
Niedziela 21.09.2014
9.00 - 10.15 – Zależność żywienia od somatotypu ludzkiego; WYKŁAD- L .Michalski
10.15– 11.30 - Żywienie i suplementacja treningowa; WYKŁAD - K. Matella
11.30 – 11.45 – Degustacja przygotowanych potraw dietetycznych
11.45– 12.45 – Regeneratory stawów i kości; WYKŁAD - dr R. Kożuszek
12.45 – 13.45 – Trening- siłownia – L. Michalski i M.Płaza
13.45 – 14.00– Degustacja przygotowanych potraw dietetycznych
14.00 – 15.00 - Mity żywieniowe – rewizja; WYKŁAD - dr. R. Kożuszek
15.00 – Wręczenie certyfikatów
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.