Logowanie

Kurs Trenera

Paco Power

Licznik Odwiedzin

Dzisiaj:2881
Wczoraj:6644
W tygodniu:43658
W miesiącu:180709
Ogólnie:5916507

Kto jest online

3
Online

niedziela, 28, kwiecień 2024 12:18

Produkty na Allegro

Nasz kanał filmowy

KS PACO

GH Twierdza Zamość

PACO Warszawa

Taniesuple.org

PACOPOWER

Promowane produkty

PACO POWER Multi-Vitamin

PACO POWER Multi-Vitamin

Karta Dużej Rodziny

Lubelska Karta Seniora





LUBIKA





 Ten rodzaj białka jest najczęściej stosowany wśród ćwiczących na siłowni. Zastanawialiście się co się kryje w tym rodzaju białka? Jakie przynosi korzyści i jakie mamy rodzaje białek? Warto podkreślić, że organizm osoby aktywnej fizycznie ma zwiększone zapotrzebowanie na białko. Proteina serwatkowa zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne do prawidłowej regeneracji. (zobacz CENY!)

Ten rodzaj białka polecany jest zarówno kobietom jak i mężczyznom w każdym wieku, a największe korzyści są wtedy, kiedy mamy większe zapotrzebowanie na białko w diecie. Są to najczęściej kulturyści, ciężarowcy i wszyscy zwolennicy ćwiczeń siłowych jak i fitness. Białko serwatkowe otrzymuje się z serwatki, która jest produktem ubocznym podczas procesu wytwarzania sera. Żeby powstało białko serwatkowe w formie sproszkowanej, należy poddać serwatkę pewnym procesom fizycznym. Ultrafiltracja powoduje likwidację tłuszczu i laktozy. W ten sposób powstaje koncentrat białka serwatki, który poddaje się kolejnemu procesowi, w którym usuwa się pozostałości laktozy i cukrów. Żeby białko było w pełni gotowe, należy poddać je sproszkowaniu - suszeniu rozpryskowemu. W zależności od efektu końcowego, producenci dodają różnego rodzaju substancje smakowe, zapachowe i kolorystyczne.

Wyróżniamy 3 rodzaje białek serwatkowych: koncentrat białka (WPC) - ok 80% białka w produkcie, izolat białka (WPI) - forma ulepszona, oczyszczona z laktozy i tłuszczu i hydrolizat białka serwatkowego (WPH) - charakteryzuje się bardzo dobrą wchłanialnością. Białko serwatkowe dostarcza nie tylko podstawowych aminokwasów, ale też pomaga w naprawie i odbudowie mięśni. Jest szybko trawione i ma właściwości antykataboliczne. Bardzo dużą zaletą też jest bardzo szybki i łatwy sposób przygotowania.

Czy to dobry produkt dla tych, którzy nie tolerują laktozy? Najlepiej jest skonsultować to z lekarzem, który rozwieje wszelkie wątpliwości. Jednak w izolacie i hydrolizacie białka serwatkowego są znikome ilości laktozy (0,5g na porcję). Taka ilość w większości przypadków nie musi spowodować żadnych negatywnych skutków ubocznych.

Komentarze   

#4 amanda 2015-01-19 18:14
super info
#3 BORAT 2015-01-16 19:01
białko do owsianki - pychota
#2 Khan 2015-01-16 18:50
mi smakują białka z Paco dobrze się rozpuszczają i jest duży wybór smaków
#1 Adam1 2015-01-16 18:37
bez białeczka nie wyobrażam sobie dnia :-)

Zaloguj się, by móc komentować

Nasz Sklep on-line



 









Partnerzy





Zadanie w zakresie wspierania i upowszechniania kultury fizycznej realizowane jest przy pomocy finansowej Miasta Lublin

























 


















OFERTA WYNAJMU

Gościmy

Odwiedza nas 286 gości oraz 0 użytkowników.

Dawne Kino

Paco Zana 72

Spot PACO

Spot sklepu PACO

Kluby Sportowe PACO