Gruszki- 11 powodów dla których warto je jeść
Wartości odżywcze gruszki: miedź, przeciwutleniacz, witamina K, błonnik.
Dlaczego jeszcze warto jeść gruszki?
1. Pomagają utrzymać równowagę psychiczną
2. Walczą z wolnymi rodnikami
3. Dostarczają witaminę K
4. Zmniejszają ryzyko rozwoju nowotworów
5. Powstrzymują zwyrodnienie plamki żółtej
6. Gruszka jako regulator pracy układu pokarmowego...
Wartości odżywcze gruszki: miedź, przeciwutleniacz, witamina K, błonnik.
Dlaczego jeszcze warto jeść gruszki?
1. Pomagają utrzymać równowagę psychiczną
2. Walczą z wolnymi rodnikami
3. Dostarczają witaminę K
4. Zmniejszają ryzyko rozwoju nowotworów
5. Powstrzymują zwyrodnienie plamki żółtej
6. Gruszka jako regulator pracy układu pokarmowego...
7. Gruszki źródłem potasu
8. Pomoc w zaparciach i biegunce
9. Pomocna w diecie odchudzającej
10. Źródło błonnika
11. Gruszka – idealna na przetwory