Szkolenie kierujemy do wszystkich chcących ugruntować swoją świadomość żywieniową, instruktorów i trenerów. Na naszym szkoleniu nauczymy was, jak zmieniać sylwetkę swoją i innych, maksymalizować wyniki sportowe za pomocą zbilansowanej diety. Kolejność uczestnictwa w modułach jest dowolna.
Jeżeli nie byłeś na I module możesz uzupełnić go przy kolejnej edycji. MIEJSCE I TERMIN 16 – 17 stycznia 2016; Siłownia PACO, ul. Kiepury 5B ORGANIZATOR SZKOLENIA Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Sylwetka (www.sylwetka.org) oraz Paco Lublin (www.paco.pl )
PROGRAM MODUŁÓW:
Szkolenie składa się z trzech oddzielnych szkoleń odbywających się w systemie weekendowym (sobota, niedziela). Każdy moduł to potężna porcja fachowych wykładów, w tle których przygotowane są potrawy dietetyczne, jakie uczestnicy szkolenia degustują. Dla zachowania równowagi ciała i psychiki w każdy dzień szkolenia odbywa się trening, prowadzony zgodnie z ideą Muscle IQ – trenuj z rozumem, dzięki któremu uczestnicy efektywniej chłoną wykładaną wiedzę. W czasie szkolenia dokonujemy również rozmaitych pomiarów, które stanowią źródło niezbędnych informacji do układania planów żywieniowych i suplementacyjnych jak np. pomiary glikemi (poziomu cukru), ciśnienia, zakwaszenia, otłuszczenia ciała.
I MODUŁ:
o Białka, tłuszcze, węglowodany – podstawowe komponenty żywienia
o Trawienie pokarmu, machineria enzymatyczna o Suplementacja uzupełniająca żywienie (białka, gainery, enzymy, błonnik...)
o Suplementacja wysiłkowa (aminokwasy wysiłkowe, napoje węglowodanowe...)
o Gospodarka wodno- elektrolitowa człowieka w życiu codziennym i sytuacji wysiłkowej
o Dobór żywienia do typu budowy ludzkiej
o Suplementy wspierające stawy i kości
o Mity suplementacyjne i żywieniowe o Warsztaty kulinarne
II MODUŁ:
o Podstawy ustalania planów żywieniowych oraz praktyczne wskazówki jak postępować w kuchni aby nie dopuścić do strat składników odżywczych
o Postępowanie z dwoma somatotypami: Gruby i Chudy
o Utrzymanie prawidłowej glikemii w diecie za pomocą indeksów żywieniowych (GI, GL, II, FF);
o Aminokwasy część I: BCAA, glutamina, tauryna, tryptofan, tyrozyna
o Przyprawy i zioła w kuchni o Wegetarianizm – ocena wartości odżywczej i zastosowanie bezmięsnych produktów o Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowa o Środki słodzące o Warsztat kulinarny
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.