MIEJSCE I TERMIN - 9-10 kwietnia 2016; Siłownia PACO, ul. Kiepury 5B
ORGANIZATOR SZKOLENIA -Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Sylwetka (www.sylwetka.org) oraz Paco Lublin (www.paco.pl )
PROGRAM MODUŁÓW Szkolenie składa się z trzech oddzielnych szkoleń odbywających się w systemie weekendowym (sobota, niedziela). Każdy moduł to potężna porcja fachowych wykładów, w tle których przygotowane są potrawy dietetyczne, jakie uczestnicy szkolenia degustują. Dla zachowania równowagi ciała i psychiki w każdy dzień szkolenia odbywa się trening, prowadzony zgodnie z ideą Muscle IQ – trenuj z rozumem, dzięki któremu uczestnicy efektywniej chłoną wykładaną wiedzę. W czasie szkolenia dokonujemy również rozmaitych pomiarów, które stanowią źródło niezbędnych informacji do układania planów żywieniowych i suplementacyjnych jak np. pomiary glikemi (poziomu cukru), ciśnienia, zakwaszenia, otłuszczenia ciała.
Wykładowcy:
Główny trzon wykładowy:
- mgr Katarzyna Matella – instruktorka sportu w kulturystyce, sędzina klasy międzynarodowej, autorka książek „Supersylwetka", „Fitness", „Body Logistic System" oraz wielu publikacji z dziedziny żywienia i suplementacji, dietetyczka, opracowała model żywienia zgodnego z dobowym zegarem biologicznym
- trener Leszek Michalski– prezes Stowarzyszenia SYLWETKA, trener kadry narodowej w kulturystyce, sędzia klasy międzynarodowej, autor książek: „Metody Treningowe", „Kulturystyka", „Muscle IQ- Trenuj z Rozumem", autor wielu publikacji z dziedziny treningu, opracował model reżimów treningowych
- dr Radosław Kożuszek – doktor nauk rolniczych, konsultant ds. opracowywania składów suplementów diety, specjalista żywienia dietetycznego i bezpiecznego dla zdrowia, autor wielu artykułów z zakresu żywienia i suplementacji
KOSZT UCZESTNICTWA i SPECJALNE PROMOCJE: Koszt udziału w szkoleniu (pojedynczy moduł): 366 zł.
SPECJALNA PROMOCJA DLA WYTRWAŁYCH: Uczestnicy obecni na wszystkich trzech pełnych szkoleniach, na ostatnim uzyskują rabat 20% płatności za szkolenie (płatność za trzeci moduł wynosi 292 zł). Za udział w szkoleniu wystawiamy faktury VAT.
ZASADY UCZESTNICTWA I ZAPISY: Warunkiem uczestnictwa jest przelanie kwoty 100 zł* 31 marca 2016 (reszta płatności na miejscu) z dopiskiem:
„Imię nazwisko – żywienie II Lublin" na konto:
14 2490 0005 0000 4000 4245 5622
(właściciel konta: Katarzyna Matella)
*Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zgłoszenia minimum 15 osób. W przypadku małej ilości zgłoszeń wpłacane zaliczki będą zwracane.
KONTAKT:
Wszelkich informacji o szkoleniu udzielają
- Katarzyna Matella – 513 167 359 Mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
PROGRAM III MODUŁU
ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA
SOBOTA 9 kwietnia 2016
10.00 – 10.30 - sprawy organizacyjne
10.30 – 11.30 – Aminokwasy część II: kreatyna, arginina, beta alanina czyli wielka moc i pompa treningowego (wykład z II modułu)
11.30 – 12.30 – Anabolizujące składniki żywieniowe i suplementacyjne, ingerujące w gospodarkę hormonalną; rolna snu i nocnej regeneracji organizmu
12.30 – 12.45 - przerwa: DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
12.45 – 14.00 – Trening
14.00 –14.15 - przerwa: DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
14.15 – 15.15 - Składniki antyodżywcze, utrudniające przyswajanie, bezpiecznie i groźne dodatki do żywności
15.15 – 16.15 – Tkanka tłuszczowa jako organ dokrewny, suplementacja wspomagająca redukcję tkanki tłuszczowej oraz pomocna w stanach niedowagi; WYKŁAD
16.15 – 17.15 - Porównanie wartości i przyswajalności różnych gatunków kasz, mąk, makaronów i ziemniaków
17.15 – 18.00 - Suplementacja dostosowana do rodzaju wysiłku: różnicowanie suplementacji ze względu na intensywność wysiłkową, okres treningowy; rabdiomioliza - WYKŁAD
Niedziela 10 kwietnia 2016
10.00 - 11.00 Ustalanie planów żywieniowych; WYKŁAD
11..00- 11.10 przerwa
11.10 12.00- Diety ketogeniczne; WYKŁAD
12.00 12.15- przerwa - DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
12.15 13.15 - Porównanie wartości i składu tłuszczowego orzechów, nasion i roślin oleistych - WYKŁAD
13.15 13.30- DEGUSTACJA DAŃ DIETETYCZNYCH
13.30 14.30- Cudowne właściwości prastarych roślin (składniki energetyzujące, poprawiające zdolności psychoruchowe, rozluźniające) - WYKŁAD
14.30 15.00 DYSKUSJA; wręczenie certyfikatów i legitymacji
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.