Logowanie

Kurs Trenera

Paco Power

Licznik Odwiedzin

Dzisiaj:5169
Wczoraj:6271
W tygodniu:42936
W miesiącu:128489
Ogólnie:6061651

Kto jest online

10
Online

sobota, 18, maj 2024 19:39

Produkty na Allegro

Nasz kanał filmowy

KS PACO

GH Twierdza Zamość

PACO Warszawa

Taniesuple.org

PACOPOWER

Promowane produkty

PACO POWER Multi-Vitamin

PACO POWER Multi-Vitamin

Karta Dużej Rodziny

Lubelska Karta Seniora





LUBIKA





Trec Nutrition ALA 250 - 60 caps - 25,00 zł

To najwyższej jakości suplement zawierający 250 mg kwasu alfa-liponowego (ALA) w jednej kapsułce. Składnik ten jest produkowany przez ludzki organizm w niewielkich ilościach. ALA posiada wysoki potencjał antyoksydacyjny. Przekłada się to na jego zdolność do neutralizacji wolnych rodników tlenowych, które są ubocznym produktem intensywnych przemian metabolicznych.

 Wiele w ostatnim czasie słyszymy o wolnych rodnikach lecz tak naprawdę nie do końca wiemy o co w tym wszystkim chodzi. Straszy nas nimi telewizja, straszy internet ...

Wolne rodniki to atomy cząsteczki lub jony posiadające na zewnętrznej orbicie pojedynczy, niesparowany elektron. Dążąc do przyłączenia lub oddania elektronu wykazują dużą aktywność chemiczną utleniając każdy związek z którym mają kontakt. Obiektem ataków wolnych rodników w organiźmie człowieka są głównie związki posiadające w cząsteczkach wiązania podwójne jak: białka, DNA lub nienasycone kwasy tłuszczowe wchodzące w skład błon komórkowych, polisacharydy, lipidy (cholesterol) znajdujący się w krwi. Podczas utleniania lipidów powstają wolne rodniki lipidowe (nadtlenki lipidowe) wyzwalające niszczącą reakcję łańcuchową. Wolne rodniki powstają w organiźmie w wyniku reakcji metabolicznych a zwłaszcza w procesie spalania wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Mogą również pochodzić z zewnątrz ze skażonego powietrza, dymu z papierosów, występują w zjonizowanym powietrzu, wysoko przetworzonej lub zepsutej żywności, lekach itp. Wolne rodniki tworzą się w wielu produktach spożywczych jak: wyroby cukiernicze o długich terminach przydatności do spożycia, produkty mięsne i roślinne. Dotyczy to szczególnie tłuszczów zawierających wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które bardzo łatwo ulegają utlenieniu. Najwięcej tych kwasów zawiera olej kukurydziany i słonecznikowy a najmniej oliwa z oliwek i olej lniany.

W produktach smażonych lub długo przechowywanych, tłuszcze ulegają szybkiemu utlenieniu i pokarmy te zawierają bardzo dużo wolnych rodników. Spożycie takich pokarmów jak chipsy, frytki, krakersy, ciastka, ciasto do pizzy, sosy sałatkowe itp. jest w Polsce powszechne, zwłaszcza wśród młodzieży i staje się niebezpiecznym dla zdrowia przyzwyczajeniem żywieniowym.

Na szczęście na rynku pojawiły sie suplementy, które z powodzeniem przeciwdziałają temu zgubnemu procesowi.
Mowa oczywiście o kwasie alfa-liponowym, w skrócie ALA :)
Ma silne działanie antyoksydacyjne .  Przekłada się to na jego zdolność do neutralizacji właśnie wolnych rodników.
Koszt 25 zł a korzyści niewymierne :)

 

ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW !

Komentarze   

#2 Adam1 2016-08-30 15:32
muszę dokładniej o tym poczytać :roll:
#1 BORAT 2016-08-30 15:17
słyszałem, ale nie stosowałem

Zaloguj się, by móc komentować

Nasz Sklep on-line



 









Partnerzy





Zadanie w zakresie wspierania i upowszechniania kultury fizycznej realizowane jest przy pomocy finansowej Miasta Lublin

























 


















OFERTA WYNAJMU

Gościmy

Odwiedza nas 298 gości oraz 0 użytkowników.

Dawne Kino

Paco Zana 72

Spot PACO

Spot sklepu PACO

Kluby Sportowe PACO