Sezon truskawkowy w pełni
Czy dbając o linię można jeść truskawki? Tak! Są mega zdrowe!
Truskawki są niskokaloryczne. W 100g surowych owoców znajduje się zaledwie 27 kalorii. W dodatku truskawki składają się głównie z wody (rewelacyjnie gaszą pragnienie). Są także doskonałym źródłem błonnika.
Pułapkę mogą stanowić dodatki do truskawek, takie jak cukier czy śmietana. Jeśli nie przepadamy za truskawkami w wersji solo, łączmy je z niskokalorycznymi dodatkami jak kefir, śmietana 12% czy odtłuszczone mleko...
Wówczas nie ucierpi nasza figura. Spróbujcie wykorzystać je jako dodatek do placuszków. Oto przepis: 4-5 łyżek płatków owsianych namocz w wodzie (jak do owsianki). Gdy napęcznieją dodaj jajko, rozgniecionego widelcem banana, łyżkę otrąb pszennych, łyżkę mąki (najlepiej oczywiście pełnoziarnistej). Wymieszaj i smaż małe placuszki. Podawaj z owocami, jogurtem, odrobiną miodu.
Pycha